Noviteiten: rode tulp en gele roos

Aan het tulpenassortiment is onlangs de dieprode Tulipa ‘Tourmalet’ toegevoegd en de gele Rosa Momentum+ versterkt de rozenfamilie.

In de proefkas van Onings Holland vond vrijdag 26 maart de doop van Tulipa ‘Tourmalet’ plaats. Deze dieprode tulp met gele gefranjerde rand wordt geteeld door Pater Bloembollen in Spierdijk. Dirk Huis, voorzitter van Team Westland, verrichtte de doopplechtigheid. Team Westland is een stichting die op een sportieve manier geld inzamelt voor instellingen en initiatieven, die rechtstreeks of zijdelings verband hebben met kanker of onderzoek naar kankerbestrijding.

Op 6 oktober zal een grote groep fietsers en wandelaars de berg Tourmalet in de Franse Pyreneeën beklimmen. Tijdens dit evenement plant Team Westland een aantal ‘Tourmalet’-bloembollen, die Onings Holland beschikbaar stelt.

Voorjaarskleur

Dümmen Orange lanceerde onlangs de nieuwe gele Rosa Momentum+, die volgens de veredelaar zijn diepe kleur behoudt. ‘Een perfecte bloem voor het voorjaar en Pasen in het bijzonder.’ De lengte van de bloemen ligt tussen de 40 en 70 centimeter.

Bron en foto’s: Onings Holland en Dümmen Orange

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties