Bloem en Blad Aalsmeer Flower Festival viert eerste lustrum met extra feestelijke editie

  Aalsmeer Flower Festival viert eerste lustrum met extra feestelijke editie

  0

  Zaterdag 16 en zondag 17 juni vindt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival plaats. Het extra feestelijke evenement laat bloemen en planten op hun mooist zien en wil bezoekers verrassen met toepassingen in kunst en cultuur, design en food.

  Het festival viert dit jaar het eerste lustrum en dat staat garant voor een extra feestelijk tintje. In de voormalige veiling Bloemenlust (nu The Beach, Oosteinderweg) beelden arrangeurs het feestthema uit in bloemenarrangementen. Hier vinden ook de Hana Ike Battles plaats: korte, snelle wedstrijden tussen bloemstylisten naar Japans voorbeeld. Speciaal voor het festival komen twee Japanse toparrangeurs naar Aalsmeer, waar zij de strijd aanbinden met Nederlandse bloemsierkunstenaars.

  De andere locatie is de Historische Tuin, gelegen aan het water aan het Praamplein. In het museum is een tentoonstelling te zien met de mooiste en nieuwste rozensoorten. In de veilingzaal worden publieksveilingen gehouden en in de kassen worden nog vele oude, geurende bloemsoorten gekweekt.

  Bron: Aalsmeer Flower Festival | Foto’s Arjen Vos en Jaap Maars

  Reageer op dit artikel

  avatar