Aandacht voor ‘gezonde’ nieuwe gewassen op GreenTech 2019

GreenTech speelt in op de huidige gezondheidstrend met aandacht voor nieuwe gewassen als vanille, kurkuma, zwarte peper en medicinale cannabis. Op de vakbeurs, half juni in RAI Amsterdam, komen kwekers van bloemen, groenten, fruit en medicinale cannabis van over de hele wereld samen om waardevolle technieken en kennis met elkaar te delen.

De huidige gezondheidstrend en de vraag van consumenten naar nieuwe en exotische gewassen scheppen nieuwe kansen voor de tuinbouw. Wetenschappers wijzen op de noodzaak van proactieve aandacht voor ons voedingsmiddelensysteem. Vitamines en mineralen spelen een steeds grotere rol. GreenTech wil bijdragen aan verantwoorde voeding, gezondheid en welzijn. Tijdens de beurs zijn er kennissessies rondom deze thema’s en zijn er paviljoens gericht op nieuwe gewassen.

Filip Noort, gewasspecialist aan Wageningen University & Research, bespreekt het onderwerp ‘Vanille in de kas, nieuwe zakelijke kansen?’. Hij zal dieper ingaan op het telen van vanille in de kas, de kansen en uitdagingen, maar ook op de ervaringen van investeerders.

Jan Taks, voorzitter bestuur Duurzame Energie Coöperatie Dommelstroom & Acquisiteur Agribusiness Lingewaard, zal spreken over ‘NEXTgarden Ingredient Farm: kurkuma, van Oost-Azië tot Oost-Nederland’. De specerijensector kent vele uitdagingen als het gaat om de beschikbaarheid van specerijen uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Hoe kunnen we deze gewassen in Nederland telen?

Binnen de tuinbouw is er ook de trend van het telen van medicinale cannabis. Juriën Koster, vice president International Relations van Ofinext, zegt hierover: ‘Medicinale cannabis heeft een enorme zakelijke potentie, maar onze kennis over de medicinale voordelen van cannabis staat nog in de kinderschoenen.’

Bron en foto’s: GreenTech

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties