De Boomkwekerij Nieuws Aantal deelnemers zegt af voor Trade Fair

  Aantal deelnemers zegt af voor Trade Fair

  0

  Een aantal kwekers uit de sierteeltsector heeft besloten niet deel te nemen aan de FloraHolland Trade Fair in Naaldwijk. Onder andere Vreugdenhil Bulbs & Plants, Ter Laak Orchids en OK Plant komen niet. Bij About Plants zegt Jelle Havermans daarentegen: „Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en zijn er gewoon bij.”

  Vreugdenhil Bulbs & Plants zou met een stand aanwezig zijn op de Trade Fair. Daar ziet het bedrijf vanaf. „We moeten het coronavirus serieus nemen. Overal ter wereld worden evenementen afgelast. Wij snappen niet dat de veiling deze beurs laat doorgaan. Als sector moeten we voorzichtig zijn”, stelt teler Jochem Vreugdenhil.

  Statement

  Door de afzegging wil het bedrijf een statement maken. Daarnaast denkt de teler dat de beurs dit jaar niet veel zal toevoegen. „Hoe erg is het nu eigenlijk als de beurs niet doorgaat? De Trade Fair is vooral een ontmoetingsplek. Ik hoor ook dat handelsbedrijven richtlijnen hebben opgesteld en geen bezoek uit het buitenland willen ontvangen. Het zal op de Trade Fair niet over de handel, maar vooral over corona gaan”, voorspelt Vreugdenhil.

  Ook Ter Laak Orchids en OK Plant hebben laten weten de beurs te laten schieten. Beide bedrijven zijn niet aanwezig op de beursvloer in Naaldwijk, omdat zij de risico’s met betrekking tot het coronavirus willen minimaliseren. Zij nemen voorlopig niet deel aan grotere, internationale evenementen en daar is de Trade Fair er een van.

  De Trade Fair in Naaldwijk is de grootste voorjaarsbeurs van Royal FloraHolland. Maar het kleine zusje van de najaarsbeurs in Aalsmeer.
  Geen bezoek uit buitenland

  Handelsbedrijf FleuraMetz heeft tevens maatregelen genomen. Buitenlandse klanten zijn bij hen even niet welkom. Een aantal klanten die de Trade Fair zou komen bezoeken, is daarom afgezegd. Ook brengen in- en verkopers van FleuraMetz voorlopig geen bezoek aan het buitenland. Wat betreft een bezoek aan de Trade Fair, laat manager Ard Wubben weten: „Het is aan onze mensen zelf om te bepalen of zij naar de beurs gaan of niet. Aangezien er internationale gasten komen, vraag ik mij wel af of het verstandig is de beurs door te laten gaan.”

  ‘Wij volgen adviezen op’

  Royal FloraHolland geeft aan dat de Trade Fair in Naaldwijk doorgaans op 13% bezoekers uit het buitenland kan rekenen. De veiling heeft dinsdag een update gegeven over de beurs. In een mail aan de bezoekers en exposanten laat zij weten de aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen. Zij volgen de adviezen van experts, waaronder RIVM en GGD. „Op dit moment is er geen sprake van advies om evenementen preventief te annuleren. De Trade Fair gaat daarom gewoon door. Wel vragen we u om dit keer geen handen te schudden en de hygiëneregels van het RIVM op te volgen.”

  Bij About Plants zegt Jelle Havermans. „Wij volgen de richtlijn van onder andere het RIVM en staan daarom gewoon op de beurs. We gaan het wel zien wat de beurs brengt.” Aan Havermans de vraag of de handel last heeft van de gevolgen van corona. „Het weer speelt momenteel ook een rol in de afwachtende houding van de handel. Voor volgende week wordt mooier weer opgegeven. Dan gaan we knallen.”

  Bron: Vakblad voor de Bloemisterij

   

   

  Ron Barendse
  Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

  Reageer op dit artikel

  avatar