Aantal verhuisbewegingen daalt in 2018

  In 2018 verhuisden 1,79 miljoen inwoners van Nederland, dat is 5% minder dan in 2017. Daarmee komt een einde aan de opwaartse trend die werd ingezet in 2014. Vooral mensen van onder de 50 verhuisden minder. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

  Het is een bekend gegeven binnen de groensector; iedere nieuwbouwwoning zorgt in de praktijk voor vier verhuisbewegingen. En verhuisbewegingen leiden mogelijk tot aanleg of renovatie van tuinen. Minder verhuizingen betekent in de praktijk vaak minder tuinaanleg.

  Relatief veel verhuizingen

  Ondanks de daling verhuisden in 2018 nog relatief veel mensen vergeleken met de voorgaande tien jaar. Alleen in 2016 en 2017 wisselden meer mensen van woning. In 2018 daalde het aantal verhuizingen vooral onder ongetrouwde stellen zonder kinderen en getrouwde stellen met kinderen. In beide groepen daalde het aantal verhuizingen met meer dan 7%.

  Alleen bij de groep 65-plus neemt het aantal verhuizingen nog toe, in alle andere leeftijdsgroepen daalt het aantal verhuizingen.

  De groep 20- tot 30-jarigen verhuizen van oudsher het meest. In deze levensfase gaan jongeren vaak op zichzelf wonen, samenwonen en/of betrekken ze hun eerste koophuis. Ook in 2018 was het aantal verhuizingen het hoogst onder twintigers, ondanks de daling in de afgelopen jaren.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties