Actie ‘tegel eruit, plant erin’ om tuinen te vergroenen

Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert samen met Intratuin de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin!’. Iedereen die op zaterdag 23 maart een tegel uit eigen tuin inlevert bij Intratuin, ontvangt twee tuinplanten cadeau om de leeggekomen plek te vergroenen.

Twijfelaars die menen geen groene vingers te hebben, krijgen bovendien eenvoudige tips zodat de eigen tuin in no-time groeit en bloeit. De jaarlijkse inwisselactie van Groei & Bloei wordt sinds 2015 gehouden en er zijn al ruim 12.000 tuintegels vervangen door levend groen. Klanten kunnen kiezen uit vier planten: Alchemilla, Verbena, Anemone en Echinacea. Het is overigens niet de bedoeling dat alle overbodige stenen en tegels ingeleverd worden; maximaal 1 tegel per persoon.

Tuinvereniging Groei & Bloei adviseert om de tuin voor minimaal 60% met groen te beplanten, omdat minder tegels ook minder wateroverlast veroorzaakt. Het regenwater kan beter in de bodem wegvloeien en de riolering raakt minder snel overbelast. Daarnaast blijft warmte boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin. En meer groen in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit en dat is ook beter voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

Bron en foto: Groei & Bloei

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties