Bloem en Blad Bloemen en planten Addenda introduceert nieuwe Maori op IPM

Addenda introduceert nieuwe Maori op IPM

0

Addenda introduceert een nieuwe productgroep op de IPM in Essen, de Maori. De plant is in drie varianten beschikbaar: Green-, Silver- & Little leaf. Vanaf 2019 is het nicheproduct naast Campanula en Hebe onderdeel van het productportfolio van de telersvereniging.

De Maori is volgens Addenda ‘een trendy plant, die perfect past in een industriële, minimalistische stijl. Less is more past bij deze takvormige plant’. De plant is van oorsprong een buitenproduct, maar door bijzondere genetica is hij ook geschikt voor binnen. Maori Green- & Silver Leaf zijn genomineerd voor de Show Your Colours Award IPM 2019, die uitgereikt op donderdag 24 januari om 15.00 uur in de BIZZ Holland stand, hal 8.

Duurzaam

Voor 2019 heeft Addenda zich tevens tot hoofddoel gesteld om hun producten ingrijpend te verduurzamen. De telersvereniging gaat daarom over op 100% afbreekbare labels voor haar assortiment. Het biodegradeerbare materiaal van de labels bestaat voor het grootste gedeelte uit cellulose. Het materiaal is FSC-gecertificeerd en 100% recyclebaar. De biobased coating aan beide zijden zorgt dat het waterafstotend is. Daarnaast wordt voor het maken van biobased materialen minder energie in de vorm van aardolie gebruikt en de CO2-uitstoot bij de productie van deze materialen is in het algemeen lager. De duurzame labels hebben een vernieuwde uitstraling en zijn alvast voorzien van het nieuwe plantpaspoort (conform Plantgezondheidsverordening 2016/2031/EG).

Bron en foto: Addenda

Reageer op dit artikel

avatar