Vakblad voor de Bloemisterij Duurzaamheid Adviesraad Bloemen & Planten bij Floriade aan het werk

Adviesraad Bloemen & Planten bij Floriade aan het werk

0

De adviesraad Bloemen & Planten en de adviesraad Aardappelen, Groenten en Fruit (AGF), zijn recent ingesteld en vormen belangrijke schakels voor de verbinding van Floriade Expo 2022 met de diverse onderdelen van het tuinbouwcluster.  De adviesraden worden voorgezeten door Marco van Zijverden (Bloemen & Planten) en Nico van Ruiten (AGF).

Animatie Kassencomplex Floriade Expo 2022

De twee raden adviseren de directie van Floriade over de inrichting van het kassencomplex, de presentatie van de Nederlandse tuinbouwsector en de participatie van bedrijven en organisaties.

De adviesraden komen circa vier keer per jaar bijeen. „Wij werken samen aan de presentatie van de Nederlandse tuinbouwsector. Hiermee zet de organisatie belangrijke stappen om te komen tot een succesvolle en door de sector gedragen Floriade in 2022.”, aldus Nico van Ruiten.

Op een kick-off bijeenkomst in september gaf directeur Pieter Cloo een presentatie van de ontwikkeling van de Floriade en de actualiteiten in de aanleg. Specifiek werd stil gestaan bij de tuinbouwinzendingen en de rol van de adviesraad daarin. „De rol van de adviesraden is belangrijk, de raden weerspiegelen de diversiteit van de tuinbouw, volgen de ontwikkelingen in de tuinbouwsector en behartigen de belangen van de sector bij Floriade, onmisbaar voor een wereldtuinbouwtentoonstelling”, aldus Pieter Cloo.

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met (inter) nationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema ’Growing Green Cities’ centraal.

Reageer op dit artikel

avatar