Aeres Hogeschool start nieuwbouw op Floriadeterrein

Dinsdag 7 juli vond de feestelijke aftrap van de bouw van het nieuwe hogeschoolgebouw van Aeres Hogeschool op het Floriadeterrein in Almere plaats. Samen met studenten onthulde wethouder Roelie Bosch het bouwbord.

Het officiële startsein werd met een select gezelschap van medewerkers van Aeres, studenten, (bouw)partners en andere betrokkenen gevierd. Ook wethouder Jan Hoek,  gedeputeerde Jan-Nico Appelman en Pieter Cloo, directeur Floriade, waren bij de onthulling aanwezig.

Het nieuwe hogeschoolgebouw, dat nu al de Groene Long wordt genoemd, komt op het terrein waar in 2022 de Floriade plaatsvindt. Het nieuwe gebouw is onderdeel van de campus in samenwerking met Flevo Campus, een fysieke plek waar onderwijs, onderzoek en wetenschap samenkomen. Niet alleen voor studenten en onderzoekers, maar ook voor inwoners van Almere en daarbuiten om kennis te maken met en mee te denken over het stedelijk leven van de toekomt.

De bouw zal naar verwachting een jaar in beslag nemen. Vanaf schooljaar 2021/2022 zullen de lessen en activiteiten van Aeres Hogeschool Almere op de nieuwe locatie plaatsvinden.

Bron en foto’s: Aeres

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties