Bloem en Blad Ondernemerschap Aeres MBO beste AOC in Keuzegids mbo 2019

Aeres MBO beste AOC in Keuzegids mbo 2019

0

Aeres MBO is het beste agrarische opleidingscentrum (AOC) van Nederland volgens de net verschenen Keuzegids mbo 2019. Met 66,5 punten behaalt Aeres MBO de eerste plaats. Op de tweede plaats staat Helicon met 61 punten gevolgd door Zone.college en Clusius College die de derde plaats delen met 59 punten.

Sinds het verschijnen van de Keuzegids in 2010 staat Aeres MBO onafgebroken in de top 3. ‘We zijn erg blij met de positieve waarderingen van onze studenten en de inspectie, en trots op al onze medewerkers op de locaties die dit mooie resultaat hebben bereikt’, aldus algemeen directeur Truda Kruijer. ‘Het is de beloning van een constante sturing op de kwaliteit en actualiteit van het primaire proces. Het is fijn dat we die inzet terugzien in de resultaten en de waardering van onze stakeholders.’

Om helderheid te scheppen in de kwaliteitsverschillen tussen de verschillende mbo-opleidingen publiceert de Keuzegids ieder jaar een onafhankelijke gids. Hierin worden opleidingen en scholen in het middelbaar beroepsonderwijs (ROC’s, AOC’s en Vakscholen) beoordeeld en met elkaar vergeleken. Dit gebeurt onder andere via de landelijke JOB-monitor en gegevens van de onderwijsinspectie.

Bron: Aeres | Foto: Shutterstock

 

Reageer op dit artikel

avatar