Aeres VMBO Velp wint provinciaal kampioenschap Bloem en Design

  Drie scholen met in totaal zeven vmbo-teams streden onlangs om een plek bij de Gelderland Giants. Aeres VMBO Velp organiseerde samen met Skills Talents de onderdelen Bloem en Design en Tuinaanleg. De vierdeklasleerlingen Bo Diesveld, Lynn Hammink en Anouk Hartgers wonnen de vakwedstrijd Bloem en Design.

  Bo Diesveld, Lynn Hammink en Anouk Hartgers winnen vakwedstrijd Bloem en Design.

  Docente Marieke Kersten is heel trots op haar leerlingen. ‘De drie meiden hebben de overwinning binnengesleept door de opdrachten heel goed uit te voeren.’ Naast Aeres VMBO Velp waren er ook teams van Helicon VMBO Kesteren, Van Lodenstein College Hoevelaken en het Aeres VMBO Nijkerk. Het Van Lodenstein College had het beste tuinaanleg team. De winnende teams zullen op 15 maart tijdens de Skills Talents hun provincie, de Gelderland Giants, vertegenwoordigen in de IJsselhallen in Zwolle. Na afloop van de finale wordt tijdens de prijsuitreiking per wedstrijd het winnende vakteam uitgeroepen.

  Vakwedstrijden

  Skills Talents zijn teamvakwedstrijden (10 onderdelen) voor laatstejaars vmbo’ers. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen. Een vakkundige jury vanuit het beroepsveld beoordeelt de opdrachten.

  Bron: Aeres VMBO Velp | Foto’s: Marjanne Eikelboom

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties