Akkoord bereikt over nieuwe cao bloemendetailhandel

  Er is een cao-akkoord bereikt voor de gespecialiseerde bloemendetailhandel. Er zijn onder andere afspraken gemaakt over werken en beloning en toeslagen.

  In de nieuwe cao is de fulltime werkweek vergroot van 36 naar 38 uur. Dit betekent dat werkgever en medewerker samen kunnen afspreken om wekelijks 38 uur te gaan werken. De 38-urige werkweek is geen verplichting. Als de medewerker op verzoek van de werkgever op zondag werkt, wordt de vrije dag vervangen door een andere vrije dag. Bij een arbeidsovereenkomst van wekelijks minimaal 36 uur heeft de medewerker recht op tenminste 2 vrije dagen per week.

  Het aantal vrije dagen is bij fulltime dienstverband teruggebracht van 24 naar 20 dagen per jaar. De waarde van deze vier vrije dagen is gecompenseerd door een verhoging van het maandloon. Een medewerker heeft altijd de mogelijkheid om in overleg weer vrije dagen terug te kopen. Een andere wijziging in de loontabel is dat er weer meer onderscheid is gemaakt in beloningsniveau tussen de verschillende functiegroepen.

  Toeslagen
  Voor werken op zondagen, Hemelvaartsdag en Koningsdag is een toeslag van 30% afgesproken. Het systeem van de flexkeuzetoeslag komt daarmee te vervallen. Op andere feestdagen blijft de oorspronkelijke toeslag van 100% gelden.
  Verder zijn er in de nieuwe cao-afspraken gemaakt over onder andere scholingsbudget en buitengewoon verlof bij overlijden van naasten.

  De nieuwe cao heeft als ingangsdatum 1 januari 2018, waarbij dus alle voorwaarden (met uitzondering van de toeslagen) met terugwerkende kracht doorgevoerd moeten worden. De complete tekst van de nieuwe cao is digitaal beschikbaar. Op korte termijn zal er een nieuw cao-boekje beschikbaar komen en aan bloemisten worden toegestuurd.

  Bron en foto: VBW

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  fred flinstone
  fred flinstone
  3 jaren geleden

  als het rond is kunnen ze weer verder ouwehoeren pfffffffff is al weer bijna 2019 !!!!!!! vriendjes elkaar aan het werk houden noem ik dat bahbah geldverkwisting !!!!!!!!!!!