Aldi België verkoopt enkel nog Fairtrade rozen

  Aldi is de eerste supermarktketen in België die enkel nog Fairtrade rozen verkoopt. Sinds 3 april zijn alle rozen van de discounter honderd procent Fairtrade. Aan de prijs van de rozen verandert niets, zo meldt het Belgische retailvakblad Gondola.

  Afrikaanse rozentelers en hun arbeiders zijn door de actie van Aldi verzekerd van steun op lange termijn. Zo kunnen ze niet alleen werken in betere en milieuvriendelijke omstandigheden, maar ontvangen ze volgens de supermarktketen ook een beter loon, doordat ze een Fairtrade premie van 10% van de aankoopprijs krijgen van de Fairtrade producten.

  Foto: Shutterstock

  Fairtrade Belgium is blij met de actie van de supermarkt. „Aldi is wellicht de grootste rozenverkoper van ons land. Dankzij haar sterke engagement op lange termijn, is de impact van haar beslissing zoveel groter”, aldus directeur Nicolas Lambert op de website van Gondola.

  Langere vaasleven
  De Fairtrade rozen van Aldi België hebben volgens de supermarktketen ook nog een langer vaasleven. Dat bevestigt het gespecialiseerde onderzoeksbureau FlowerWatch, dat al jaren testen doet naar het vaasleven van Aldi’s bloemen, meldt Gondola. Uit het onderzoek van FlowerWatch blijkt dat de gemiddelde levensduur van de Aldi-rozen negen dagen is. „Een dergelijke levensduur is echt heel hoog. Aldi kan zich daarmee meten met de beste bloemenverkopers op de markt”, aldus FlowerWatch.

  Eerder dit jaar meldde de Britse supermarktketen Co-op voortaan alleen nog maar Fairtrade rozen in zijn mono- en gemengde boeketten te verwerken als de bloemen uit Afrika afkomstig zijn.

  In 2016 besteedde Zembla uitgebreid aandacht aan de productie van Fairtrade rozen uit Ethiopië. In het tv-programma wordt de Nederlandse rozenkwekerij Sher in Ethiopië verweten onder meer haar medewerkers in armoede te laten leven. Het rozenbedrijf, geleid door Gerrit en Peter Barnhoorn, ontkende de aantijgingen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties