Amsterdam, Antwerpen en Berlijn vieren Tulpendag

  Met een pluktuin van 200.000 tulpen op de Dam in Amsterdam is zaterdag 20 januari een nieuw snijtulpenseizoen van start gegaan. Tienduizenden mensen stonden in de rij om gratis een bosje tulpen te plukken. Ook in Antwerpen en Berlijn stonden tulpen in de belangstelling.

  Speciale gast op de Dam was actrice Anneke Sluiters, hoofdrolspeelster uit de romantische film Tulipina. Nadat Sluiters de nieuwe dvd van Tulipani presenteerde, opende zij de pluktuin samen met Lisa Smit, Tulpenmeisje 2018 en Arjan Smit, voorzitter van Tulpen Promotie Nederland (TPN). Het massaal aanwezige publiek (ruim 15.000) plukte daarna naar hartenlust gratis een bosje tulpen in de tuin die dit jaar in het teken stond van Romantiek. Arjan Smit: ‘Het is geweldig om te zien dat Tulpendag in amper zeven jaar is uitgegroeid tot een dag waar het hele vak naar uit kijkt en actief op inspeelt. Bloemisten, tuincentra en supermarkten in Nederland en België hangen feestelijke tulpenvlaggetjes in de winkel, organiseren workshops en zetten de tulp centraal op sociale media.’

  Tulpentuintje door Berlijn

  Behalve in Nederland vierden ook België en Duitsland de start van een nieuw tulpenseizoen. In navolging van de Nederlandse tulpenbroeiers legde ook de Vlaamse promotie-organisatie VLAM een pluktuin aan op het Koningin Astridplein in Antwerpen, pal voor het centrale treinstation. Tv-presentatrice en mode-blogster Tiany Kiriloff opende de tuin, die bestond uit 100.000 tulpen afkomstig van de Belgische broeierij Tuliflor. Het publiek, ruim 4.500 mensen, plukte vervolgens op zaterdagmiddag 20 januari ondanks de regenvrolijk een gratis bosje tulpen voor thuis. Duitsland vierde Tulpendag in Berlijn met een mobiel tulpentuintje dat door de stad heen fietste. Ook hier werden gratis tulpen uitgedeeld.

  Bron: TPN |Foto’s: TPN, VLAM en David Biene/TollWasBlumenMachen.de

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties