Anna Koster komt met eetbare bloemen op tv

Het tv-programma BinnensteBuiten besteedt aanstaande woensdag aandacht aan eetbare bloemen. Chef-kok Alain Caron is daarvoor op bezoek geweest bij Anna Koster.

Alain Caron wilde alle bloemen proeven die hij nog niet kende, zoals de lelie, de stokroos en de dropplant. ‘En ik wilde weten waar hij als chef deze bloemen mee zou combineren’, zegt Anna. ‘De lelie zou hij combineren met witlof.’
Alain maakte een gerecht met het boeket eetbare bloemen dat Anna voor hem uit haar tuin plukte. Hij had rode en gele gekookte bietjes bij zich, een verse perzik en dressings en olie. Anna en hij maakten allebei een bord op met bloemen waarbij Alain laat zien hoe het veel mooier en verfijnder kan, ofwel: bloemschikken op je bord maar dan als een chef.

Bloemenorgasme
De chef-kok probeerde ook het abc-kruid, volgens Anna het heftigste bloemetje dat zij kent. Zij geeft mensen doorgaans een kwart van dit bloemetje en noemt dat de bloementrip. ‘Een heel bloemetje is vier x zo heftig en heet het organoleptische- of ook wel bloemenorgasme. Alain wilde alles meemaken dus ook het bloemenorgasme. Misschien was het wat snel achter elkaar?’ Zijn reactie is te zien in het programma.
De uitzending van BinnensteBuiten is op woensdag 11 september om 18.45 uur op NPO2.

Bron en foto: Anna Koster, Floral Touch

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties