Anna Koster presenteert boek Bloemen met smaak in Hortus Amsterdam

  Bloemsierkunstenaar Anna Koster, eigenares van Floral Touch en oud-columniste van Bloem&Blad, heeft woensdagmiddag 26 april haar boek Bloemen met Smaak gepresenteerd. In de Hortus Botanicus Amsterdam bood zij het eerste exemplaar aan schrijfster Marjan Berk aan.

  Voorafgaand aan de boekpresentatie in de Oranjerie ging een aantal genodigden op pad door de hortus voor een eetbare-bloemen-safari onder leiding van hortulanus Reinout Havinga en Anna Koster zelf. Zij proefden verschillende bloemen, nadat Reinout het groene licht had gegeven. „Het blijft soms spannend om ‘zomaar’ bloemen te plukken en te eten. Je moet goed weten of ze eetbaar zijn of niet. Kennis van planten is heel erg belangrijk.”

  Anna had zelf ook nog eetbare exemplaren meegenomen, van Koppert Kress en Bloombite. Ze vertelde dat eetbare bloemen een onderdeel zijn van de trend om meer het eigen voedsel uit de natuur te plukken. Zij doet zelf al jarenlang onderzoek naar eetbare bloemen, die zij tot haar specialiteit heeft gemaakt. „Een bloem van een plant plukken en opeten is een bijzondere ervaring. Het is terug naar de bron. En met eetbare bloemen verandert een gewone maaltijd in een fleurig diner.”

  Bloemen met smaak

  Bloemen met smaak, uitgegeven door KNNV Uitgeverij, laat zien welke bloemen geschikt zijn om een maaltijd op te fleuren en biedt vele toepassingen, creatieve tips en verrassende recepten. Daarnaast geven twintig experts uit het groene vak een bijdrage in de vorm van hun Top 5 van eetbare bloemen en bevat het boek een uitklapbare minigids met beknopt overzicht van vijftig eetbare soorten.

  Het boek kost €24,95 en is verkrijgbaar in de boekwinkel, de Hortus-winkel, via www.floraltouch.nl en www.knnvuitgeverij.nl.

  Tekst: Bloem&Blad | Foto’s: Cornéline Lanooy

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties