Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Anthurium staat spannende tijden te wachten

  Anthurium staat spannende tijden te wachten

  0

  Anthurium is na twee voorspoedige jaren nu toch de balans weer kwijt. De prijzen staan al sinds half mei onder druk, vooral bij de 12 en de 14 cm-pot. De op stapel staande uitbreiding voert de spanning flink op.

  Na het wegvallen van een grote producent in 2015, kalmeerde de markt in 2016 en 2017 behoorlijk. Per saldo nam het aanbod maar met zo’n 10% af, toch deed dat de middenprijs goed. Langzaam komt er nu weer productie bij en zwakt de middenprijs af. „De periode vanaf week 20 was één grote aderlating.

  De markt moet wennen aan de uitbreiding in het 12 cm segment, daarnaast koopt de markt nu voor een appel en een ei een phalaenopsis, dus laat de handel andere bloeiers die voorheen in dezelfde prijsklasse zaten, links liggen. Of ze willen er minder voor betalen”, legt Marco van de Goes van Houwenplant uit. Vooral de 12 en 14 cm-potten gaan daardoor voor scherpe prijzen weg.

  Dit artikel verder lezen?

  Nog geen abonnee?

  Direct registreren

  Uw voordelen

  • Het betrouwbare vakblad tien keer per jaar bij u op de deurmat
  • Vakinformatie over alle facetten van de bloemendetailhandel, de bedrijfsvoering, productpresentatie, verkoop en personeelsbeleid
  • Toegang tot online besloten artikelen en data
  • Exclusieve toegang tot digitale vakbladen database

  Reageer op dit artikel

  avatar