Bloem en Blad Arjan van Arendonk exposeert in Flower Art Museum

  Arjan van Arendonk exposeert in Flower Art Museum

  0

  In het Flower Art Museum in Aalsmeer is vanaf half oktober een grote tentoonstelling te zien van (bloem)kunstenaar Arjan van Arendonk. Daarnaast wordt in een thema-expositie aandacht besteed aan bloemstillevens van hedendaagse kunstenaars geïnspireerd op oude meesters.

  Van 13 oktober tot en met 6 januari is in het museum een grote tentoonstelling te zien met werk van kunstenaar Arjan van Arendonk met als titel The Road to Now. In zijn werk wisselt hij felle tinten rood, oranje en geel af met heldere tinten blauw en pasteus geschilderde bloemmotieven combineert hij met rondfladderende ijsvogeltjes. Van Arendonk gebruikt voorgedrukte stoffen als ondergrond voor zijn schilderijen. Het alledaagse wordt bijzonder, het bijzondere alledaags. Wat overblijft zijn composities die een fijn gevoel voor balans en een optimistische levensvisie verraden.

  Arjan van Arendonk – flower Orgie (for Vincent).

  Hedendaagse bloemstillevens
  Vanaf half oktober presenteert het museum ook de tentoonstelling ‘Oude meesters door jonge ogen’. De expositie maakt duidelijk dat het genre van oude meesters ook nu nog springlevend is. Er is werk te zien van de schilders Cornelis le Mair, Jos Aanraad en Ruud Verkerk en van de fotografen Ki Tan, Robin Noorda en Margot van de Stolpe.

  Werk van Jos Aanraad.

  Bron en foto’s: Flower Art Museum

  Reageer op dit artikel

  avatar