Avalanche+: koningin van het rozenbal in Warschau

Twintig jaar na de laatste snijrozententoonstelling in Warschau vond de tentoonstelling onlangs opnieuw plaats. Tussen alle 140 rozen die te zien waren op de Royal Rose Exhibition werden de schijnwerpers met name op het rozenmerk Avalanche+ gericht.

Het rozenevenement vond plaats in de Kubicki Arcades van het koninklijk kasteel van Warschau. Avalanche+, de Nederlandse ambassade in Polen, PR-bureau Sigma NL en Florint toonden gezamenlijk Rosa Avalanche+, samen met 43 andere rozenrassen van Dümmen Orange. De laatste snijrozententoonstelling in Warschau vond plaats in 1999. Twee decennia later – van 11 tot en met 13 mei – bracht de Poolse rozenvereniging de tentoonstelling opnieuw tot leven.

De tentoonstelling trok een internationaal gezelschap van bloemisten, telers, importeurs en andere geïnteresseerde bezoekers. Meer dan 55.000 bezoekers bewonderden rozen vanuit de hele wereld in alle mogelijke kleuren, vormen en maten, inclusief bijzondere geurende rozen. Avalanche+ was de ‘Koningin van het Bal’ en werd getoond in verschillende arrangementen. Bij de opening van de Royal Rose Exhibition en de koninklijke kasteeltuinen werden de gasten verwelkomd door de ‘Bouquet Ladies’ in speciaal ontworpen Avalanche+ gewaden. Poolse debutanten lieten hun unieke jurken zien, geïnspireerd door de kleuren van de bloemen.

Bron: Dümmen Orange en Royal Rose Exhibition | Foto’s: David Krawinsky en Olga Borowksa

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties