Avant garde bloemkunst in The Green Gallery

Online inspiratiemagazine The Green Gallery gooit in de elfde editie alle regels overboord en laat zien hoe bijzonder het kan zijn om gewaagd te combineren. Thema is ‘Mash-up, a bipolar vision on flowers’.

Mash-up betekent delen van verschillende stijlen met elkaar tot iets nieuws combineren. Voor bloemen is de insteek dat de wereld tropenkolder lijkt te hebben, maar we – vrij naar dichter Allen Ginsberg – van binnen allemaal stralende bloemen zijn.

Het resultaat in deze editie is bloeiend avant-gardisme vol verrassingen. De enige regel is dat er geen regels zijn en die bevrijding leidt tot zonnig bloemwerk met spannende twists. Vang hoogzomer 2018 bijvoorbeeld in zonnig oranje en koel zwembadblauw, als een Nico van Rijn schilderij 2.0. En beoefen visuele mindfulness met het portfolio van Vicxkyz om de tegenstrijdigheden van het hier en nu in bloemkunst uit te beelden.

Bloeiend kubisme in de mash

The Green Gallery 11 biedt verder interviews met kunstenaar en beeldeditor Alexandra Dao die bij bloemen naar de schoonheid van het kleine zoekt. En met freestyle floral designer Marisa Competello die de lijnen tussen bloemwerk en sculpturen laat vervagen. In deze editie verder een speciale rol voor Protea die met haar prikkelbare, kubistische vorm en zachte kleuren het volmaakte voorbeeld van een bipolaire bloem is. Samen biedt het volop inspiratie voor bloeiend werk om mee te verrassen

Bron en foto’s: Bloemenbureau Holland

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties