Azalea is woonplant van december

De vrolijke bloemen van Azalea zijn een goede remedie tegen de donkere dagen voor kerst, vindt mooiwatplantendoen.nl. Daarom is hij gekozen tot woonplant van de maand december.

Azalea is er in de bekende struikvorm, maar ook als mini, piramide of op stam. De bloemen zijn wit, roze, rood of paarsrood, maar er zijn ook planten met tweekleurige bloemen. En de bloemvorm kan ook weer verschillen, van groot en klein tot dubbel en enkel.

Kies bij aankoop een plant waarvan de bloemen al enigszins open zijn. Azalea staat graag op kamertemperatuur in indirect licht, om goed te kunnen bloeien. Belangrijk is het ook om uitgebloeide bloemen te verwijderen en de plant op een koele plek te laten rusten tot de volgende bloei.

Afkomst en populariteit
Azalea komt uit de Rhododendron-familie; er zijn meer dan 150 variëteiten. De oerversies van Azalea bestaan al zeventig miljoen jaar. De naam is afgeleid van het Griekse ‘azaleos’ wat droog betekent en vermoedelijk slaat op de houtachtige takken van de plant. Azalea is mateloos populair in het Verre Oosten: zowel in Japan, Korea en China worden er grote festivals aan de plant gewijd.

Kerstinspiratie
Op mooiwatplantendoen.nl is in december nog veel meer informatie over de woonplant van de maand te vinden. Ook geeft Bloemenbureau inspiratie voor de feestmaand, zoals adventkaarsen met een plantentouch, hulsttakken en kerstdecoraties.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl