Bab Star 67 jaar in het bloemenvak

  Bab Star wordt vrijdag 13 januari 85, hij zit dan alweer 67 jaar in het bloemenvak. Doordat zijn vader op de markt stond met bloemen ging Bab ook de bloemen in. Niet op de markt, maar op de veiling.

  Ondanks dat Bab al 20 jaar geleden met pensioen kon gaan, is hij nog steeds werkzaam op de veiling in Rijnsburg. Hij werkt kortere dagen, maar het gevoel en het enthousiasme zijn er nog steeds. Hij doet de inkoop en helpt mee met bloemen uitzoeken en verdere klussen die hij voorheen ook deed. Hoe lang hij nog door kan gaan weet hij niet, maar zolang het goed gaat blijft hij dit werk doen.

  Veel veranderd
  Bab heeft door zijn lange meedraaien al veel veranderingen gezien. Zo stamt hij zelf uit de tijd van de fax, en bloemen in kranten inpakken mag al tijden niet meer. Verder vindt Bab ook dat het assortiment veel groter is geworden dan vroeger. Bab: ‘Vroeger had je bepaalde seizoenen voor bloemen, maar nu kun je jaarrond veel meer bloemen en planten krijgen.’ Tot slot vindt hij de veiling zelf ook veranderd. Bab: ‘Door de fusie is de veiling nu meer een groep kwekers bij elkaar. Hierdoor heeft niemand meer belang bij nieuwe kwekers, dus krijgen deze bijna geen kans. Dat is jammer.’

  Bekijk hier het filmpje van Bab

  Tekst en foto: Annelies Hemmes