Kort & Bondig Bedrijven Anthuriumactie voor de Hartstichting brengt 8.396 euro op

Anthuriumactie voor de Hartstichting brengt 8.396 euro op

0
Overhandiging cheque anthuriumkwekers aan de Hartstichting. V.l.n.r. Marieke Dekker (Hartstichting) Marco van der Goes (Houwenplant), Claudia Broch (Stichting Promotie Anthurium) en Edith van Paassen (Hartstichting).

Met de actie ‘Doe mee, in iedere buurt een AED!’ werden in september Hartstichtinganthuriums verkocht bij diverse supermarkten, tuincentra, bouwmarkten en bloemisten. Van elke anthurium ging een euro naar de Hartstichting. Dit heeft een totaalbedrag opgehaald van 8.396 euro en komt ten goede aan de Nederlandse Hartstichting.

Dit heeft de Stichting Promotie Anthurium bekendgemaakt. Met de opbrengst zorgt de Hartstichting ervoor dat er in meer buurten in Nederland een AED komt te hangen. De Hartstichting wil 30.000 AED’s verspreid over heel Nederland. Daarmee verwachten de organisatie jaarlijks 2.500 levens te redden.

Al vijf jaar halen kwekers en veredelaars in de maand september geldbedragen op voor de Hartstichting, met ludieke acties en de verkoop van anthuriums. De kwekers zijn de actie gestart om geld in te zamelen, maar ook omdat de anthurium een geschikt cadeau is voor iemand die bijvoorbeeld een steuntje in de rug kan gebruiken bij herstel van hart- en vaatziekten. In 2018 is er is ook actie gevoerd voor de Duitse Hartstichting. Dit bedrag wordt in januari bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel

avatar