Hortipoint België partnerland van IPM 2019

  België partnerland van IPM 2019

  0

  In zijn lange traditie als trouwe standhouder op IPM krijgt België in 2019 opnieuw de eer om gastland te zijn van deze internationale sierteeltbeurs. Onder het motto ‘Rooted in Craftsmanship together’ wordt het vakmanschap onderstreept, dat Duitsland en België met elkaar verbindt. Naast de openingsceremonie en de exposantenavond zullen de Belgen met talrijke zwart-geel-rode acties bijzondere accenten leggen in Essen.

  Al vanaf de eerste editie van IPM in 1982 heeft België de weg naar Essen gevonden, waarbij het land zelfs de allereerste buitenlandse standhouder was. Sindsdien is de beurs stevig gegroeid, en ook het aantal Belgische deelnemers nam gestaag toe. Olivier P. Kuhrt, CEO van Messe Essen: ‘We zijn zeer trots dat België partnerland is van IPM Essen 2019. De Belgische sierteelt presteert erg sterk. Een 70-tal Belgische exposanten tonen hun noviteiten en trends. We willen hen de aandacht schenken die ze verdienen.’

  Het partnerschap wordt gedragen door VLAM en het AVBS (Algemeen Verbond van de Belgische Sierteelt). Tijdens IPM Essen 2019 pakt de Belgische sector uit met een ruime groepsstand in hal 2. De azalea speelt daarbij een prominente rol, 80% van de Europese azalea-productie komt uit Vlaanderen. Jaarlijks worden er 30 miljoen stuks geëxporteerd. De Belgische boomkwekerijen zijn vertegenwoordigd in de nieuwe hallen 6 en 8. Een demo toont er enkele Buxus-soorten die resistent zijn tegen de schimmel Cylindrocladium. Bovendien deelt het Proefcentrum PCS nieuwe bevindingen over de bestrijding van de buxusrups.

  Duurzaamheid

  Het internationale sierteeltforum zet traditioneel het partnerland in de kijker. België zet in 2019 het thema ‘Duurzaamheid in de sierteelt van de toekomst’ centraal. In het panel zetelen alvast enkele topexperten van de ‘Technopool Sierteelt’. Dit platform is vanuit de onderzoeksinstituten PCS en ILVO samen met de Universiteit en de Hogeschool van Gent opgericht. Als partnerland organiseert België onder meer in de stand recepties voor enkele internationale delegaties, zoals de Europese boomkwekerijfederatie ENA.

  Bron en foto: IPM

  Reageer op dit artikel

  avatar