Benefietveiling en boerenpakketten met bloemen voor Oekraïne

De sierteelt laat zich niet onbetuigd in de hulp aan Oekraïne. Initiatieven om de slachtoffers te helpen, blijven komen. Zo organiseert Royal FloraHolland op maandag 14 maart een benefietveiling en starten de boerenverenigingen ZLTO, LTO Noord en LLTB een actie om voedselpakketten te doneren, met daarin ook bloemen.

Op alle klokken van Royal FloraHolland wordt op maandag 14 maart direct na de eerste veilonderbreking om 7.10 uur (in Eelde om 7.30 uur), in speciale ‘benefiet-veilgroepen’ geveild voor Giro555. Kwekers kunnen karren voor de benefiet veilgroep inbrengen en laten veilen. Via de aanvoerbrief geeft de kweker aan welk aanbod hij beschikbaar stelt voor deze benefietveiling. Iedere klok heeft een eigen ‘benefiet-veilgroep’. Zo worden de betreffende producten geveild voor inkopers die al op die klok inkopen. Producten worden geveild door de vaste veilingmeesters. Alle bijkomende kosten, zoals transactiekosten van zowel kopers als kwekers, zijn onderdeel van de donatie van Royal FloraHolland aan Giro555.

Boerenpakketten met bloemen

Met een boerenpakket vol lokaal voedsel zoals zuivel, vlees, groente, fruit, én bloemen willen boeren en tuinders de vluchtelingen uit het oorlogsgebied een warm welkom geven. Tegelijkertijd willen ze met deze actie de Nederlandse gastgezinnen bedanken. Voor €1.000 worden 75 pakketten verzonden. Boerenverenigingen ZLTO, LTO Noord en LLTB hebben deze actie opgezet, samen met ABAB Accountants & Advies. Boerschappen verzorgt de verzameling, verpakking en verzending. Donaties komen binnen bij LTO Bedrijven.  

Bron en foto’s: Royal FloraHolland en ZLTO

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties