Bewoners Rotterdam vergroenen meer dan duizend straten

  Bewoners van Rotterdam hebben een kwart van alle Rotterdamse straten groener gemaakt. In meer dan duizend straten deden bewoners mee aan de groenactie van Opzoomer Mee.

  De afgelopen maanden hebben bewoners de handen uit de mouwen gestoken om hun eigen straat gezelliger te maken. Hiervoor konden zij een bedrag aanvragen bij Opzoomer Mee van maximaal €500 voor de aanleg van nieuw groen in de straat. Voor het opfleuren van al bestaand groen kon maximaal €250 worden aangevraagd. In totaal zijn er meer dan 1.300 aanvragen binnengekomen.

  Het geld is voornamelijk gebruikt om geveltuinen aan te leggen, lege plantenbakken op straat te vullen en om groen rondom bomen te planten. Ook hebben bewoners verwaarloosd groen opgeknapt. Vooral in de wijken Charlois, Delfshaven en Feijenoord waren bewoners actief.

  Kleurrijke tonnen met plantjes

  Giovanni Burke is één van de bewoners die enthousiast aan de slag is gegaan met het vergroenen van zijn straat. „Mijn overbuurman Bert Knaap had al langer tonnen met planten op zijn stoep staan. Hij heeft geholpen met het groener maken van onze kant van de straat. Toen we geld kregen van Opzoomer Mee zijn er 12 tonnen bijgekomen. En niet zomaar tonnen, maar kleurrijke tonnen, beschilderd door Bert Knaap en Renée Balsters. Bewoners aan mijn kant van de straat hebben geholpen de tonnen op hun plek te zetten en te vullen met plantjes. Nu zorgen ze ieder voor hun eigen ton”.

  Vergroenen Rotterdam
  Buurtbewoners in de wijk Delfshaven slaan de handen ineen om de straat op te fleuren met kleurrijke plantenbakken. Foto: Renée Balsters.

  Opzoomer Mee

  Opzoomer Mee staat voor goed contact tussen buren en samen zorgen voor een fijne straat om in te wonen. Deze groenactie is mede mogelijk gemaakt door Rotterdam gaat voor groen en Rotterdams Weerwoord.

  Plantenbakken Rottedam
  Bewoners in Rotterdam zijn druk bezig met het vergroenen van de straat. Foto: Renée Balsters
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties