Bijenvrienden zijn tuinplanten van de maand juli

Een groene tuin is niet alleen een genot voor de mens, het is ook een paradijs voor bijen, hommels, vlinders en andere nuttige insecten. Bijenplanten zijn dan ook de tuinplanten van de maand juli.

Bijen zijn van groot belang voor de bestuiving van bloemen en planten. Ze kunnen echter steeds minder eten vinden door de intensieve akkerbouw en de vele betegelde tuinen. Een groene tuin met bijenplanten helpt de schaarste aan voedsel te verminderen en levert bovendien een hoop levendigheid op. De planten dragen bij aan een gezonde biotoop in de eigen buurt.

Ruime keuze
Er is een ruime keuze aan bijenplanten, zoals duizendknoop (Achilla), dropplant (Agastache), stokroos (Alcea), Zeeuws knoopje (Astrantia) en Anemone. De bijenvrienden groeien in het wild in alle windstreken. Duizendblad en anemoon komen voor op het noordelijk halfrond, dropplant is overgekomen uit Noord-Amerika, maar groeit ook in China en Japan. Stokrozen stammen uit landen die aan de oostkant van de Middellandse Zee liggen en Zeeuws knoopje schittert in bergachtige streken van de Kaukasus tot de Pyreneeën.

Kleur tonen
Bij de inkoop van vaste planten als bijenvrienden is het rijpheidstadium waarin de planten worden aangeboden essentieel. Als er geen kleur te zien is, moet er zeker een aantrekkelijk etiket bij zitten met de soort, cultivar en een beeld van de plant in bloei. De planten mogen geen oud en geel blad hebben en moeten vrij zijn van ziekten en plagen.
De bijenvrienden presenteren rond een insectenhotel onderstreept het belang van insecten voor de tuin en kan tot extra verkoop leiden. Interessant is ook samenwerken met een plaatselijke imker en streekhoning te koop aanbieden.
Op Mooiwatplantendoen.nl is promotiemateriaal kosteloos te downloaden.

Bron en foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
test123
test123
3 jaren geleden

test 123