Bloei.lab daagt mbo-studenten Yuverta uit in expeditieweekend

Studenten Bloem, Groen en Styling en Tuin- en Landschapsinrichting van Yuverta gaan van 19 tot en met 21 november een weekend aan de slag met uitdagende opdrachten uit het bedrijfsleven. Bloei.lab is een excellentietraject waarin mbo Den Bosch en mbo Boxtel samenwerken met het marketingbureau Concept Factory ‘s-Hertogenbosch en designerscollectief Sectie C in Eindhoven.

Het traject bestaat dit jaar uit een lanceringsdag, het expeditieweekend en een feestelijke eindpresentatie op 8 december. Tijdens de lanceringsdag op 20 oktober kregen de studenten diverse workshops, waaronder ‘Trends en Tijdgeest’ door Anouk Koreman, trendspecialist van Concept Factory.  Afsluitend werden een 14-tal bedrijfsopdrachten aangeboden door Concept Factory en Sectie C. De studenten konden zelf kiezen welke opdracht en in welke groepssamenstelling (individueel, duo of groep) zij de opdracht gaan uitvoeren tijdens het expeditieweekend.

In school overnachten

Dit weekend vindt plaats van 19 tot en met 21 november. Hun uitdaging: in één weekend tijd hun opdracht uitwerken. In de aanloop hebben ze in eigen tijd al onderzoek gedaan. De groep werkt én overnacht voor ± 48 uur in het gebouw van Yuverta mbo Tilburg. De organisatie en begeleiding is in handen van de vakdocenten Ruud Teutelink en René Malcorps. Gasten zijn bij het expeditieweekend welkom. Mensen met een inspirerend verhaal of die zich als ‘buddy’ beschikbaar stellen, kunnen zich aansluiten. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar: r.teutelink@yuverta.nl

De oplevering van Bloei.lab is op 8 december in ’s Hertogenbosch. Dit programma wordt later bekendgemaakt.

In Bloei.lab voeren studenten van Yuverta mbo Boxtel en mbo Den Bosch echte bedrijfsopdrachten uit in samenwerking met Sectie-C en Concept Factory.

De opdrachtgevers

Yuverta werkt in dit traject samen met Concept Factory in ’s Hertogenbosch en Sectie-C in Eindhoven. Janny Meemelink, eigenaar Concept Factory: ‘We laten studenten ervaren dat hun expertise heel waardevol is voor de bedrijven en organisaties in de periferie van de bloemenwinkel. We helpen de studenten met groeien; in zelfvertrouwen, innovatie en ervaring.

Sectie C is een creatieve hotspot van designers, kunstenaars en makers op een oud-industrieel terrein in Eindhoven. ‘Ontdekken, uitproberen, leren, samenwerken én netwerken zijn kernbegrippen voor Sectie-C. De verbinding met de ondernemende studenten van Bloei.Lab is juist daarom voor Sectie-C een cadeautje’, aldus Peggy Dieters-Cup.

Bron en foto: Yuverta

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties