Bloembinders bundelen krachten voor expositie Florale Kunst

Op de eerste expositie in het lustrumjaar 2019 biedt Kunstencentrum K38 in Roden een podium aan niet-alledaags bloemwerk. Negen bloembinders hebben hun krachten gebundeld en presenteren van 5 tot en met 27 januari zeer uiteenlopend werk.

Alle florale kunstwerken hebben het werken met organisch materiaal in de breedste context als uitgangspunt. De arrangeurs gebruiken natuurlijke plantaardige materialen, maar ook organische materialen zoals vilt. Bovendien verwerken ze materialen van het seizoen en uit hun directe omgeving. Deelnemers aan de expositie zijn Sjouke Bouius, Anita Hoekstra, Debbie Kölling, Jantine Koppert, Berend Krottje, Hilde Trip, Reina Visser, Johan Wolfard en Janny Zandberg.

????????????????????????????????????

Lezingen en workshops

Naast de expositie vinden er ook lezingen en workshops over het thema Florale Kunst plaats, op zondagmiddag. Thema’s zijn bijvoorbeeld natuurkunst, achtergronden en mogelijkheden in het werken van plantaardige materialen. De lezingen zijn op 6 januari, 13 januari en 20 januari om 14.00 uur.

Op zaterdag 12 januari is er om 13.00 uur een workshop voor volwassenen onder leiding van Reina Visser met het thema ‘Wrijven en buigen’. Op woensdag 16 januari om 14.00 uur is er voor jeugd van 8 tot en met 12 jaar een workshop met het thema ‘Werken met wilg’ onder leiding van Jantine Koppert.

De expositie is van woensdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Bron en foto’s: Sjouke Bouius

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties