‘Bloemen als mannencadeau nog altijd taboe’

Maar liefst 97 procent van de Nederlanders wordt blij van een boeket bloemen voor hun verjaardag. Dat blijkt uit een onderzoek dat Topbloemen.nl onlangs hield onder ruim duizend mensen. Dat het boeket nog altijd vooral als vrouwelijk cadeau wordt gezien is een feit: 59 procent van de ondervraagden zou alleen voor de verjaardag van een vrouw een boeket kopen.

Van de ondervraagden vindt 39 procent een boeket een geschikt cadeau voor zowel mannen als vrouwen. Geen van de ondervraagden vindt bloemen enkel een mannencadeau. ‘Bloemen hebben dus nog altijd een enorm vrouwelijk imago. Opvallende cijfers, die je in deze tijd van emancipatie eigenlijk niet zou verwachten’, zegt Edwin van Arkel, ceo van Topbloemen.nl.

Iets erbij

Uit de enquête blijkt verder dat het overgrote deel van de ondervraagden (67 procent) bloemen koopt omdat ze dat een leuk en mooi cadeau vinden. 29 procent koopt een boeket omdat ze vinden dat het erbij hoort, maar zouden daarnaast nog een ander cadeau erbij geven. ‘In ons onderzoek geeft 77 procent van de mensen aan regelmatig een boeket cadeau te doen. Kijken we naar het gemiddelde dat iemand uitgeeft aan een boeket voor een verjaardag, dan komen we op een bedrag van ruim 22 euro. Een derde koopt daar soms nog iets bij; met als populairste optie een cadeaubon (26%) of een vaas (21%).’

Bron: Topbloemen.nl | Foto’s: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties