Bloemen uit Millingen behaalt duurzame certificering

Bloemenspeciaalzaak Bloemen uit Millingen is officieel gecertificeerd voor duurzaamheid. Eigenaar en bloembinder Monique Arnts heeft niveau zilver in de Barometer Duurzame Bloemist gehaald en krijgt vrijdag 9 oktober het certificaat uitgereikt.

Met het certificaat garandeert de bloemiste dat zij duurzaam onderneemt en inkoopt. Gemiddeld is nu bijna de helft van haar bloemen duurzaam. ‘Duurzaam gekweekte bloemen zijn niet alleen beter voor het milieu, ik merk ook dat de kwaliteit veel beter is. Ik hoor veel positieve geluiden van klanten dat de bloemen veel langer staan, soms zelf twee tot drie weken.’ De snijbloemenvoeding met het Max Havelaar/Fair Trade keurmerk draagt daar volgens Monique Arnts ook aan bij. ‘Klanten worden steeds bewuster en die bewustwording wil ik ze graag bieden, zeker op het gebied van mijn bloemen. Duurzame ontwikkeling is voor de economie en hoe we omgaan met onze natuur steeds belangrijker.’

Randje van goud

Het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist bepaalt aan de hand van een puntensysteem uiteindelijk de behaalde status van de bloemist: brons, zilver of goud. Monique zit op het randje van goud, maar voordat ze het gouden niveau haalt, wil zij eerst zeker zijn dat ze structureel aan de inkoop van duurzamere bloemen kan voldoen. Voor elke (verplichte) duurzame stap krijgen bloemisten punten, bijvoorbeeld voor het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en chloorvrij- en recyclebaar inpakpapier. Uiteindelijk beoordeelt een onafhankelijke instelling jaarlijks de bedrijfsvoering en het inkooppercentage. Ze heeft het certificaat behaald met ondersteuning van het bloemistencollectief FloraNL.

Bron en foto: FloraNL

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties