Bloem en Blad Bloemen en planten Bloemenagenda trapt nieuwe jaar af met tulp

Bloemenagenda trapt nieuwe jaar af met tulp

0

De tulp is volgens De Bloemenagenda bij uitstek de bloem om het nieuwe jaar in te luiden vanwege zijn knalkleuren en veelzijdige verschijning. Bloemisten kunnen met promotiemateriaal hun klanten kennis laten maken met deze klassieker.

Tulpen zijn in het wild in Noord-Afrika en Zuid-Europa tot aan het noordwesten van China te vinden. Met de grootste diversiteit in drie verschillende bergketens in Centraal-Azië: de Pamir, de Tiensjan en Hindoekoesj. Het klimaat is hier met koude winters, lange lentes met koude nachten en een droge zomer ideaal voor tulpen. Tulpen hebben namelijk een koude nacht en een koude winter nodig om te kunnen groeien.

Mateloos populair

Gaf je in de zestiende eeuw een tulp, dan gaf je rijkdom. In die tijd was de bloem namelijk mateloos populair en ontstond er een speculatieve handel in tulpenbollen. Voor de prijs van één tulpenbol schafte je toen een heel grachtenpand aan in Amsterdam.

Verzorgingstips

Bij de consument thuis is het belangrijk dat de vaas waarin de tulpen komen te staan, hoog genoeg is: tulpen groeien namelijk nog een aantal centimeters door. In de vaas is het ook handig om de bloemen eerst een uurtje in het papier of folie te laten staan; ze zuigen zich dan vol met water en trekken als het ware recht. Tulpen drinken veel, dus het is belangrijk de vaas regelmatig met kraanwater bij te vullen.

Bron en foto’s: Mooiwatbloemendoen.nl

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar