Bloemenarrangeur Nic van der Voort overleden

Nic van der Voort, initiator en voormalig hoofdarrangeur van de ‘bloemen voor de paus’, is afgelopen weekend op 90-jarige leeftijd overleden. Onder zijn leiding werd in 1986 voor de eerste keer het Sint Pietersplein met Pasen versierd met Nederlandse bloemen.

Nic van der Voort was in 1985 verantwoordelijk voor de bloemversiering van de Friezenkerk in Rome ter gelegenheid van de zaligverklaring van Titus Brandsma. ‘Daar ontstond toen ook het idee om te starten met de versiering van het Sint Pietersplein met Pasen’, schrijft Paul Deckers op zijn facebookpagina.

In 1986 werd het plein de eerste keer versierd, gesponsord door Nederlandse sierteeltorganisaties. In 2000 werd Charles van der Voort, de broer van Nic, hoofdarrangeur van de paasdecoraties.

Nic en zijn vrouw Roos in 2017 op de Keukenhof vanwaar de bloemen naar Rome vertrokken.

Mooie herinneringen

De Limburgse bloemist en arrangeur Paul Deckers, die al sinds 1988 als arrangeur bij het project betrokken is, volgde Charles op in 2015. Hij heeft mooie herinneringen aan alle projecten die hij samen met Nic verzorgde. ‘De vele versieringen in de jaren tachtig en negentig voor tv en de talrijke bloemencorso’s in Rijnsburg en Aalsmeer en niet te vergeten de internationale opdrachten die Van der Voort had. Zo hebben we in 1986 de totale presentatie van de verkiezing voor de Olympische spelen in Lausanne, Zwitserland, verzorgd. Mooie herinneringen aan een bijzonder persoon die lang in ons midden was.’

Lees hier een interview met Nic van der Voort uit 2017.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties