BloemenInterieur behaalt duurzame ‘gouden status’

BloemenInterieur in Raamsdonksveer is duurzaam gecertificeerd. In november behaalde de winkel van Frederik Nouwens en Marianne van Zanten BloemenInterieur de officiële gouden status van de Barometer Duurzame Bloemist.

‘Wij vinden het belangrijk aandacht te hebben voor het milieu, voor nu en later. Niet alles wat groeit en bloeit, is automatisch natuurvriendelijk. Bovendien is het van belang dat we beter nadenken over wat we kopen en weggooien’, aldus de eigenaren. Het duo let erop dat producten, diensten en verpakkingen milieubewust, MVO of gerecycled zijn. Voor de certificering is het verplicht de inkoop te verduurzamen. Bij BloemenInterieur is het percentage milieubewustere bloemen en planten bijna 65%, 15% meer dan het vereiste minimum voor de gouden status.

Zuinige auto

Andere eisen zijn onder meer een groene energieleverancier, LED-verlichting, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en een zuinige auto. ‘Soms vonden we het wel lastig, aangezien je als ondernemer niet overal grip op kunt hebben, maar we hebben de eisen gehaald’, vertelt Marianne van Zanten.

Mede-eigenaar Frederik Nouwens vindt een toelichting op de prijs belangrijk. ‘Mensen beseffen niet altijd wat de reden kan zijn van duur of goedkoop. ‘Duur heeft misschien een betere kwaliteit, maar vaak betekent duur ook meer milieubelasting. De vraag is wie uiteindelijk de prijs betaalt als we geen rekening met het milieu houden. Wij kopen in ieder geval centraal in, wat goedkoper en schoner is dan wanneer we met een bestelwagen naar Aalsmeer rijden.’

Bron: FloraNL | Foto: BloemenInterieur

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties