Bloemenpracht in wereld van kristal

  Naast Fleuramour – Passion for Flowers, dat elk jaar in september in Alden Biesen plaatsvindt, wordt in april voor het eerst Fleuramour – Crystal & Flowers georganiseerd. Locatie is het kasteel Val Saint Lambert, waar het wereldberoemde kristal wordt geproduceerd.

  In en rond het kasteel zijn veel bloemdecoraties te bewonderen. De Belgisch-Russische Natallia Sakalova brengt in de trouwzaal van Val Saint Lambert de romance van een huwelijk tot leven. Arnauld Delheille laat bezoekers in de bar genieten van een bloemrijk uitzicht over de omgeving. Door een tunnel van frisse voorjaarsbloemen en bollen, gemaakt door Sören Van Laer, kom je op een buitenpleintje waar de resultaten van de wedstrijd Land Art (kunst in de natuur) zijn te bewonderen. Ook de teams van Fleur Creatief en Fleur@Home laten veel bloemwerk zien.

  Tussen al dat bloemengeweld kunnen bezoekers ook kennismaken met de wondere wereld van kristal.  Het thema van het bloemenevent is Next Generation.

  Wedstrijden

  Tijdens het evenement, dat van 20 tot en met 22 april plaatsvindt, kunnen bloemisten, arrangeurs studenten en amateurs ook meedoen aan wedstrijden. De laatste groep kan meedoen aan de wedstrijd om de Crystal & Flowers Cup. Professionals kunnen een feestelijke, natuurlijk outfit met kristalaccenten maken, of meedoen aan de Land Art-wedstrijd (ook opengesteld voor studenten). Studenten kunnen daarnaast ook een bloemrijke accessoires maken in het thema Next Generation.

  Bron en foto: Fleuramour – Crystal & Flowers

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties