Bloemisten Paleis Het Loo schikken ‘koninklijke’ boeketten

Paleis Het Loo staat in september helemaal in het teken van de tuinen. Er zijn verschillende activiteiten, waaronder de bezichtiging van de kwekerij en Floriskas. En de bloemisten van het paleis laten zien hoe een ‘koninklijk’ boeket wordt geschikt.

Paleis Het Loo zet in september de tuinen volop in de schijnwerpers waarbij publiek een kijkje kan nemen op plaatsen die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn. Op donderdagen en vrijdagen worden bezoekers ‘buiten de perken’ meegenomen om samen met de tuinconservator of tuinbaas de Floriskas en kwekerij te bezichtigen. Ook kan er een kijkje worden genomen in de Pompenkelder om alles te weten te komen over de werking van de fonteinen en bij de stallen schikken de bloemisten van het paleis verschillende boeketten.

Hovenier Francien is een van de twee bloemisten die elke week verse boeketten voor in het paleis maken.

Om op te eten

De tuinrondleidingen staan de hele maand in het teken van het thema ‘Een tuin om op te eten!’ en op alle dagen is via een buitenlift het dak toegankelijk voor een koninklijk uitzicht op de tuinen. Het laatste weekend van de September Tuinmaand wordt feestelijk afgesloten met muziek en een kleine tuinbeurs.

Bron en foto: Paleis Het Loo

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties