Bloemschikcompetitie Gardenista open voor professionals, studenten en amateurs

Ook dit jaar vinden bloemsierkunstwedstrijden plaats op het groenfestival Gardenista, dat van 22 tot en met 26 september plaatsvindt op Buitenplaats Den Alerdinck bij Zwolle. Net als bij het eerst editie in 2019 mogen professionals, studenten en amateurs meedoen in hun eigen categorie.

Om voor de professionals de deelname te vergemakkelijken, mogen zij hun arrangement op maandagavond 20 september inleveren. Tussen 19:00 en 21:00 uur krijgen zij 15 minuten de tijd voor het plaatsen en het afwerken van het arrangement. De jurering vindt op dinsdag 21 september plaats. Het thema voor de professionals is Songfestival.

Studenten en amateurs

De studenten en amateurs maken hun arrangement op het tentoonstellingsterrein in een grote tent. Ze worden op dinsdagmorgen 21 september tussen 8:00 en 9:30 uur op Gardenista verwacht. Na een gezamenlijke opening krijgen ze 2,5 uur de tijd om een (groots) bloemwerk te maken dat geïnspireerd is op het thema Flowerfestival (studenten) en Foodfestival (amateurs). Daarna volgt er een middagprogramma bestaande uit leuke groenactiviteiten. Rond 16:00 uur zal de dag worden afgesloten met het bekendmaken van de uitslagen. Ook geeft de jury een korte toelichting.

Finalewedstrijden

Op zondagmiddag 26 september vinden de finalewedstrijden plaats. De nummers 1, 2 en 3 uit elke categorie strijden op het podium voor publiek en onder toeziend oog van de vakjury. Dan worden de winnaars per categorie bekendgemaakt.

Regels en voorwaarden

Iedereen mag meedoen aan deze competitie.

• In elke categorie kunnen dertig deelnemers meedoen. Zij presenteren zich bij aanmelding voor de competitie met minimaal twee en maximaal vijf foto’s van eigen werk.

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september via de website van Gardenista.

• Het inschrijfgeld is voor professionals €65, voor studenten €24 en voor amateurs €40.

Bron en beeld: Gardenista

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties