Bloem en Blad Vakmanschap Bloemwerk omlijst religieuze iconen

Bloemwerk omlijst religieuze iconen

0

Museum Havezate Mensinge in Roden organiseert van zaterdag 15 tot en met donderdag 27 december de jaarlijkse traditionele kersttentoonstelling. Dit jaar zijn handgeschilderde religieuze iconen te bewonderen, naast bloemwerk van vijf bloemisten uit de regio.

Iconenschilders Silouan-Ronald Medema en Micheline-Anna van Dijk richten de vertrekken van de havezate in met paneelschilderingen van religieuze figuren zoals Jezus en de maagd Maria. De iconen zijn ‘geschreven’ volgens de Prosopon-techniek, geïnspireerd op de Byzantijnse en vroeg Russische icoonschilderkunst. Typerend voor het ‘schrijven’ van iconen is het werken van donker naar licht, het schildersproces volgt als het ware het scheppingsverhaal.

De kamers van de havezate worden gedecoreerd door Groei & Bloei uit Roden, Bloem & Cadeau boetiek Anniek uit Norg, Flowers & Living uit Noordlaren en De Hôfpleats uit Boelenslaan. Vier verschillende bloemisten met elk een eigen stijl toveren met hun bloemwerk de kamers om tot feestelijke ruimtes. De tuin van het landgoed wordt verlicht en versierd met bloemdecoraties door Hoveniers & Groencentrum Ilex uit Leutingewolde.

Bron en foto’s: Museum Havezate Mensinge

Reageer op dit artikel

avatar