Bloomer neemt Weerman over

Weerman is per 16 september officieel onderdeel geworden van het online platform Bloomer. ‘Na het faillissement van de Aalsmeerse bloemengroothandel leeft de ambitie van Weerman nu op een nieuwe positieve manier voort’, legt Cor de Mooij van Bloomer.

‘Het is zonde dat zo’n bedrijf als Weerman ophoudt te bestaan. We halen het bedrijf graag van Aalsmeer naar het hart van de tuinbouw: FloraHolland in Honselersdijk. Hier zitten de meeste toonaangevende kwekers, dus een betere plek is er niet’, aldus Cor de Mooij.

Door de overname van Weerman als handelsbedrijf creëert Bloomer nu naast de mogelijkheid voor kleinere aantallen zonder minimale bestelhoeveelheid ook de mogelijkheid tot grote bestellingen. ‘Volle fusten en karren zijn bij Bloomer dus binnenkort ook mogelijk. Dat geeft enorme kansen. Zo maken we onze ambitie voor ‘alles onder één dak’ werkelijkheid. Elk type bloemist, van atelier tot stadswinkel of bloemisten met meerdere filialen, kunnen nu gebruikmaken van onze service en kwaliteit. Aan de cash & geven we geen vervolg , want bij Bloomer is onze filosofie altijd ‘online-only’ geweest’.

Bloomer neemt in principe alles behalve de fysieke boedel, zoals vastgoed en materialen over, zegt Chris Camfferman. Hij is marketing manager bij Bloomer.„We nemen klanten van Weerman over en kennis over het bedienen van klanten. Die know how willen we gebruiken voor het bedienen van onze eigen klanten en de klanten van Weerman. We aren niet ingericht op het verzorgen van grote bestellingen. Door de overname hebben wij de kennis om dat wel te doen.”

De oud-medewerkers van Weerman krijgen de mogelijkheid bij Bloomer te solliciteren en krijgen voorrang boven externe kandidaten, verzekert De Mooij.

Snelle groei

Bloomer startte drie jaar geleden in Nederland en groeide snelle door autonome groei en overnames. In januari 2018 begon het bedrijf met het leveren van bloemen in België, in mei volgde Engeland en in september Duitsland. Het bedrijf is privé-eigendom en heeft geen externe financiers. „Dat zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen en ons eigen plan kunnen trekken”, aldus Camfferman. Bloomer koopt het gros van de bloemen in bij kwekers die zijn aangesloten op hun platform. De bloemen worden afgeroepen nadat de bloemisten hun bestelling hebben geplaatst. Bloomer doet geen mededelingen over de omzet.

Lees hier over het faillissement van Weerman.

Foto: Bloomer

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties