Bloem en Blad Bloomon lanceert nieuwe gefranjerde tulp

  Bloomon lanceert nieuwe gefranjerde tulp

  0

  Online bloemenservice Bloomon heeft een nieuwe tulp geïntroduceerd: Tulipa Rebel Yellow. De ‘Bloomon-tulp’ is een geel gefranjerde noviteit uit de Noordoostpolder.

  Bloomon introduceert de tulp samen met kwekerscollectief Remarkable Tulips. ‘Die samenwerking is voor ons heel belangrijk’, zegt Patrick Hurenkamp, een van de drie oprichters van Bloomon. ‘We zijn altijd met onze kwekers en stylisten op zoek naar verrassende bloemen. Dat we nu voor het eerst samen een nieuwe soort op de markt brengen, maakt het extra spannend. Hiermee laten we de wereld meteen zien dat we meer doen dan high end seizoensbloemen bezorgen.’

  Vroegbloeier
  De Rebel Yellow is een vroegbloeier, met een grote bloem die helemaal opengaat. De bloemblaadjes zijn van onder tot boven gefranjerd. ‘De sterke steel groeit nog flink door in een vaas en krijgt dan van die mooie kronkels’ weet arrangeur Anton van Duijn. Kweker Peter Leijten benadrukt het bijzondere karakter van de nieuwe soort. ‘Je zult deze tulp niet snel in de supermarkt vinden, daar is hij te groot en apart voor.’ De eerste Rebel Yellows gaan rechtstreeks van zijn land in Ens naar de consument.
  Ook de Bloomon-klanten in Engeland, Duitsland, Denemarken en België zullen binnenkort kennismaken met de nieuwe tulp.

  Reageer op dit artikel

  avatar