Bloomon ontslaat elf medewerkers

Bij online bloemenservice bloomon verdwijnen elf arbeidsplaatsen. „Wij hebben helaas 11 van onze 130 werknemers moeten ontslaan. Na jaren van harde groei is onze organisatie ook flink toegenomen in omvang. Het moment is nu daar om deze efficiënter in te richten en daarmee onze kosten te verlagen”, laat Patrick Hurenkamp aan Quote weten.

Volgens oprichter Hurenkamp is er niets aan de hand. ‘In vier jaar tijd zijn wij van start-up naar scale-up gegroeid. Net zoals bij andere start-ups zijn wij aan onze keukentafel begonnen, waarna wij in een enorme stroomversnelling zijn geraakt en inmiddels onze bloemen rechtstreeks van de kwekers bij onze klanten in meerdere landen bezorgen. We groeien hard en nog steeds met dubbele cijfers. Deze groei is mede mogelijk geweest door het vertrouwen van onze investeerders. De volgende fase voor bloomon is winstgevendheid zodat we ook op eigen kracht verder kunnen bouwen. Dit doen we door binnen de landen waarin we succesvol zijn te blijven groeien en verder te investeren in ons product en de samenwerking met onze kwekers. In januari 2020 zullen we winstgevend zijn,’ laat hij in een schriftelijke reactie aan Quote weten.

Kosten verlagen

Hurenkamp vervolgt: ‘Bij deze nieuwe fase hoort ook een moeilijke beslissing voor ons als oprichters en bloomon als bedrijf. Zo hebben wij helaas 11 van onze 130 werknemers moeten ontslaan. Na jaren van harde groei is onze organisatie ook flink toegenomen in omvang. Het moment is nu daar om deze efficiënter in te richten en daarmee onze kosten te verlagen. Op deze manier kunnen we de komende jaren gezond verder groeien en happiness blijven verspreiden met onze verse bloemen.’

In de eerste week van maart vertelde Hurenkamp aan BNR al dat bloomon dit jaar wederom geen winst gaat maken „Het is altijd een afweging tussen meer investeren in groei en marketing en geen winst maken of minder investeren in groei en marketing en winst maken. Wij doen het eerste. Er komt echter een moment dat we winst gaan maken.” bloomon zal komend jaar winst gaan maken, vertrouwde hij BNR toe.

Rabobank gaf bloomon onlangs een lening van 7,5 miljoen euro. „Rabobank is op zoek naar vernieuwen in de bloemensector en heeft ons omarmd. Ze hebben vertrouwen in ons bedrijf en willen in bloomon investeren. Volgens Hurenkamp heeft de bank geen speciale eisen gesteld voor de lening. Het Rabo-geld wordt geïnvesteerd in verdere groei van bloomon en in het platform waarop bloomon samenwerkt met kwekers.

Volgens Hurenkamp had bloomon het geld niet direct nodig, maar helpt het wel om te groeien. Eerder staken investeerders €25 miljoen in bloomon in ruil voor aandelen. Rabobank ontvangt rente over haar lening.

Volgens Quote laat de jaarrekening van 2017 van bloomon zien dat er dat jaar aardig wat geld verbrand werd. Het negatieve resultaat van het boekjaar was ruim €9 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van 2016.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties