Bloomon presenteert eerste ‘Bio-bos’

In 2020 zet bloomon nieuwe stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo lanceert de online bloemist een gemengd boeket van 100% biologische bloemen: de Bio-bos. Het boeket is vanaf is vanaf 18 juni tot eind september, of zolang de bloemen beschikbaar zijn, verkrijgbaar in gelimiteerde oplage.

‘Onze ambitie is om structurele stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid en hiermee ook de rest van de bloemensector te inspireren’, aldus Joris van der Els, Chief Sustainability Officer bij bloomon. ‘De Bio-bos is een belangrijke eerste stap in die ambitie op het gebied van het verminderen van gebruik van bestrijdingsmiddelen. We zijn trots dat we dit als eerste landelijke speler kunnen doen, zeker als je bedenkt dat minder dan 0,1% van alle bloementeelt in Nederland biologisch is. Wij hopen dat het aanbod van biologische bloemen de komende jaren zal toenemen. Dat is goed voor natuur, dier, mens en milieu.’

Skal-gecertificeerd

De afgelopen jaren hebben veel kwekers waarmee bloomon werkt al grote stappen gezet op het gebied van verduurzaming van hun bedrijf. Denk daarbij aan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, micro-organismen, maar ook het opwekken van duurzame energie en LED-verlichting in de kassen. Met de lancering van de Bio-bos gaat bloomon tijdelijk een stap verder. ‘We zouden ze wel willen hebben in alle soorten en maten en het hele jaar door. Maar het aanbod van biologische bloemen van Nederlandse bodem is nog beperkt en ze zijn alleen tijdens de zomermaanden verkrijgbaar’, aldus Anton van Duijn, style director bij bloomon.

Voor de Bio-bos wordt alleen samengewerkt met Nederlandse biologische kwekers die een Skal-certificaat hebben. Skal is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de biologische keten in Nederland. Een van de biologische kwekers waar bloomon mee samenwerkt voor de Bio-bos is Julian Langelaan van Op Beemster Klei in Middenbeemster.

Verschillende boeketten

De allereerste Bio-bos zomereditie is gevuld met vrolijke bloemen in blauwe, gele en lichtroze tinten, met de pioenroos als grote seizoensfavoriet. Omdat biologische bloemen doorgaans iets korter zijn, is het boeket speciaal ontworpen voor een small vaas. De komende maanden volgen nog twee designs: een nazomer- en een herfsteditie. Van elke editie is een beperkte oplage van tussen de 250 en 500 stuks per week beschikbaar. Bloomon houdt de bos tijdens de productie en het vervoer strikt gescheiden van de reguliere boeketten, om eventuele besmetting en vermenging te voorkomen. Daarom wordt de Bio-bos in een box van 100% gerecycled karton verpakt. Daarnaast wordt er bio-based bloemenvoeding van Chrysal meegeleverd. De verpakking hiervan is tevens biologisch afbreekbaar; deze kan in de groenbak weggegooid worden.

De bloomon Bio-bos is verkrijgbaar van 18 juni tot eind september of zolang de bloemen beschikbaar zijn. Het boeket kost €24,95, een persoonlijk kaartje €1,95 en bijpassende small vaas €9,95.

Duurzaamheid bij bloomon

Bloemen waar mens én natuur blij van worden: dat is de visie achter duurzaamheid bij bloomon. Op het gebied van natuur richt bloomon zich op het verminderen van de CO2-footprint en het reduceren van bestrijdingsmiddelen. De maatschappelijke duurzaamheidsambities van bloomon richten zich op het garanderen van goede werkomstandigheden voor iedereen in de bloemenketen, en op iets extra’s doen voor mensen die het nodig hebben, bijvoorbeeld door regelmatig bloemen te doneren aan het Ronald McDonald Huis.

Bron en foto’s: bloomon

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties