Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Bloomon trots op eigen kwekers

  Bloomon trots op eigen kwekers

  1

  Bloemenbezorgdienst Bloomon is trots op de kwekers die haar bloemen leveren. „Ze waren het niet gewend, rechtstreeks een bestelling te krijgen en de veiling te omzeilen. Ik ben oprecht onder de indruk van onze kwekers. Ze hebben grote stappen gezet”, zegt medeoprichter Patrick Hurenkamp in het vakblad RetailTrends.

  Bloomon is er volgens Hurenkamp nog niet in geslaagd de bloemensector op te schudden, wat een van de ambities van het bedrijf is. Een klein begin is er volgens hem wel, in de mindset van kwekers, zegt hij in RetailTrends. „Bij onze start reageerde ongeveer de helft van hen sceptisch. Ze waren het niet gewend, rechtstreeks een bestelling te krijgen en de veiling te omzeilen. Bij ons stemmen ze hun oogst af op onze plannen en is er minder afval. Ik ben oprecht onder de indruk van onze kwekers. Ze hebben grote stappen gezet.”

  Binnen twee jaar zwarte cijfers
  Bloomon verwacht binnen twee jaar zwarte cijfers te schrijven.  Hoewel het bedrijf momenteel nog verlies draait, verdubbelt de omzet jaarlijks vier tot vijf keer. „En dit jaar gaan we onze éénmiljoenste bos bezorgen”, aldus Hurenkamp. Omzet- en resultaatcijfers geeft de Bloomon-topman niet omdat de markt waarin het bedrijf opereert volgens hem razendsnel verandert. „Er zijn kapers op de kust. Die wil ik niet onnodig voeden.” De concurrentie zit vooral in het buitenland. Hurenkamp noemt de Engelse concurrent Bloom & Wild en het Duitse Bloomingdays.

  In Nederland is dergelijke concurrentie nog niet voelbaar, hoewel Hurenkamp wel kleine copycats ziet ontstaan, zoals lokale bloemisten. „Regelmatig passeer ik op straat een bord met ’Laat bij ons je Bloomon-boeket samenstellen.’ Ook steeds meer bloggers bestempelen een bepaalde stijl als ‘Bloomon’”, aldus Hurenkamp in RetailTrends. Bloomon lijkt daarmee een soortnaam te worden, iets wat Hurenkamp als een compliment opvat.

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  henk draagvlak Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  henk draagvlak
  Gast
  henk draagvlak

  ik denk over 2 jaar schrijven ze niks meer , een grote luchtbel waar iedereen nu nog meeloopt , ben op je hoede kwekers !!!!!!!!! zorg dat je je geld zeker iedere week beurt want opeens zijn ze weg , zit je met de gebakken peren