Boomkwekerij Hoekert laat mogelijkheden sector zien

  Bij Boomkwekerij Hoekert in Wezep werd onlangs op zaterdagochtend een presentatie gegeven over de mogelijkheden om door te groeien binnen de boomkwekerij. Eerst aan de zaterdagwerkers van het bedrijf, en daarna aan hun ouders, die ook een rondleiding kregen.

  ’Doorgroeien in de Boomkwekerij’, heet de presentatie, over de mogelijkheden van werken in de sector. Daarbij gaat het er vooral om dat er naast het productiewerk, waar zaterdagwerkers meestal mee bezig zijn, veel andere mogelijkheden zijn.

  Robert Soesman, scholingsconsulent bij Talentboom, verzorgt de presentatie samen met docent Bertus Boer van de mbo-opleiding Teelt & Technologie aan het Zone.college in Zwolle.

  Na de presentatie kregen de ouders een rondleiding over het bedrijf, onder meer langs de stektafels waar sommigen hun kinderen aan het werk zagen.

  Tussenlaag

  Boer legt uit dat er in bedrijven binnen de sector steeds meer behoefte is aan personeel in een zogeheten tussenlaag, die zich niet met teelt en productie bezighoudt. „Dat kunnen technologische en logistieke aspecten zijn, maar ook een verkoopafdeling. Voor al die dingen zijn de juiste mensen hard nodig.”

  Wat werd er nog meer gedeeld tijdens de presentatie? Hoe reageerden de aanwezige ouders? En wat vertelde docent Boer toen onlangs de minister van Onderwijs het Zone.college bezocht? Lees dit artikel nu in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl of in De Boomkwekerij 7.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  Foto’s: Sam Koster

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties