Tuin en Landschap Tips Botanical Art Worldwide: linking people with plants in Museum De Zwarte Tulp

  Botanical Art Worldwide: linking people with plants in Museum De Zwarte Tulp

  0

  Vanaf 10 mei presenteert Museum De Zwarte Tulp in Lisse de tentoonstelling Botanical Art Worldwide: linking people with plants. De tentoonstelling maakt deel uit van een internationaal project van de American Society of Botanical Artists, waarbij 25 landen gelijktijdig afbeeldingen van inheemse planten presenteren.

  Botanical Art Worldwide in Museum De Zwarte Tulp toont ruim 70 werken van 25 kunstenaars die zijn aangesloten bij de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland (VBKN).

  Op vrijdag 18 mei  vinden over de hele wereld evenementen plaats om dit speciale project te vieren en mensen bewust te maken van de schoonheid van de ‘eigen’ flora en de zeldzaamheid van sommige bedreigde soorten. Tijdens de tentoonstelling wordt een film getoond waarin werk uit alle deelnemende landen te zien is.

  Hendrik J. Slijper

  Naast de tekeningen van de leden van de VBKN laat het museum voor het eerst een selectie zien van 95 tekeningen van Hendrik J. Slijper. Slijper kreeg als jong kunstenaar direct na de Tweede Wereldoorlog van het Laboratorium voor Bloembollenonderzoek in Lisse opdracht om waterverftekeningen te maken van ziektebeelden van virusziekten in bolgewassen. Dit resulteerde in tekeningen die niet alleen technisch perfect zijn, maar ook van hoge artistieke kwaliteit.

  Bron en beeld: Museum De Zwarte Tulp

  Reageer op dit artikel

  avatar