Bouquet Tales en FDF willen bloemisten wakker schudden op IPM

Het nieuwe jaar start voor Bouquet Tales met een samenwerking op de IPM in Essen. De bloemistenorganisatie FDF zet het Bouquet Tales Lab in om bloemisten te prikkelen hun boekettoepassingen te vernieuwen. De Britse arrangeur Hannah-Mae Lane gaat samen met verschillende jonge Duitse bloemisten tijdens de beurs collega-bloemisten uitdagen in het maken van nieuwe stijlen boeketten.

Elk seizoen organiseert Bouquet Tales een Lab waar buitenlandse bloemisten samen boeketten ontwikkelen, passend bij het betreffende seizoen. Dit keer dus op de IPM! ‘In elk lab ervaren we van de bloemisten hoe lastig ze het vinden om hun gewoonten te veranderen én dat ze juist in het Lab leren om hun boeketstijl te verfijnen door gebruik te maken van een aantal prominente bloemen’, vertelt Brigitte Hagen, mede-initiatiefnemer van Bouquet Tales. ‘Ze durven tijdens het Lab andere keuzes te maken en deze leerpunten nemen ze weer mee naar huis; wat voor hen resulteert in het aantrekken van nieuwe klanten en betere omzet uit boeketten.’

FDF erkent die kracht van Bouquet Tales en zal ook na de IPM samen optrekken om Duitse bloemisten wakker te schudden.

Uitgedaagd

In hal 1a worden tijdens de IPM boeketten gemaakt passend bij de seizoenen voorjaar en winter. De bezoekende bloemist wordt uitgedaagd om met precies dezelfde ingrediënten een variaties te maken op voorbeeldboeketten, waarbij commerciële prijspunten leidend zijn. Alle boeketten worden gefotografeerd en tips worden verzameld en later via social media gedeeld met bloemisten wereldwijd.

Bron en foto: Bouquet Tales

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties