Broekhof maakt werk van maatschappelijke verantwoordelijkheid

  Verpakkingenleverancier Broekhof is per dit jaar participant van BSCI, Business Social Compliance Initiative. Deze organisatie zet zich in voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de hele wereld.

  Broekhof vindt het belangrijk dat de mensen die hun verpakkingen en decoratiematerialen maken, eerlijk, waardig en met respect worden behandeld. Dat is niet de enige reden waarom het Noordwijkerhoutse bedrijf zich bij BSCI heeft aangesloten; steeds meer klanten vragen om maatschappelijke betrokkenheid.

  Gedragscode
  BSCI zet zich wereldwijd in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de productieketen van haar leden. Aangesloten bedrijven implementeren samen met hun zakelijke partners stap voor stap de BSCI gedragscode in hun keten. Deze code bevat elf fundamentele arbeidsrechten waaronder geen discriminatie, geen slavernij, gezond en veilig werken, eerlijk loon en ethisch ondernemen.

  Broekhof is ook aangesloten bij Sedex, een non-profit organisatie voor verbetering van ethisch en verantwoord ondernemen. Ook heeft het bedrijf een eigen Quality Assurance Program dat zich vooral richt op ethisch verantwoord, wereldwijd inkopen van producten.

  Bron: Broekhof adding value