Bruna start pilot bloemen- en plantenverkoop

Bruna breidt het sortiment cadeau-artikelen uit en start een pilot met de verkoop van bloemen en planten. Levering geschiedt direct van de kweker op elk gewenst adres.

Klanten kopen via ’Bruna Groen’ voortaan verse bloemen en planten direct van de kwekerij. Bestellen kan via bruna.nl en bij een van de vijftien pilotwinkels die een speciale bestelzuil met interactief scherm hebben. Vanaf €19,95 inclusief verzendkosten kan iedereen een kleurig boeket, een bos rozen of complete plantenmand laten bezorgen.

Innovatief
Algemeen Directeur van Bruna Fred Zeegers verwacht veel van de nieuwe dienstverlening. ,,Wij staan open voor nieuw en innovatief sortiment en daar past dit initiatief perfect bij. Natuurlijk blijven we groot in lezen en schrijven, maar we zijn ook een factor op de cadeaumarkt. Met Bruna Groen breiden we onze positie op dat punt uit en dat doen we ook nog eens omnichannel, passend bij het moderne Bruna.’’

Steun FloraHolland
Category Captain Grower to Consumer ontzorgt Bruna en neemt de back office op zich, PostNL is vanuit Aalsmeer verantwoordelijk voor het distributieproces en FloraHolland brengt sortimentskennis en productinformatie in. Lucas Vos, algemeen directeur FloraHolland: ,,Wij ondersteunen ieder initiatief dat ertoe leidt dat meer consumenten bloemen en planten kopen. We zijn er blij mee als dit soort nieuwe distributiekanalen ertoe leiden dat onze prachtige producten makkelijker verkrijgbaar zijn voor consumenten.’’
Bruna wil de pilot zo kort mogelijk laten lopen. Na evaluatie is het de bedoeling dat Bruna Groen snel en in zoveel mogelijk winkels een vaste plaats krijgt.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij