Calla gekozen tot hoofdbloem in decoraties Prinsjesdag

De voorbereidingen voor Prinsjesdag zijn in volle gang. In een bollenperceel in Voorhout heeft de Haagse arrangeur Ton Verzijl samen met bloemiste Rowan Slobbe uit Lisse verschillende soorten calla’s uitgezocht. Zantedeschia is dit jaar gekozen tot hoofdbloem.

In totaal zullen meer dan 5.000 bloemen van Nederlandse bodem verwerkt worden in de exclusieve bloemdecoraties in de Ridderzaal voor Prinsjesdag, dinsdag 18 september. De calla’s worden gecombineerd met verschillende soorten herfstbloemen. Door de warme en droge zomer wordt voor Zantedeschia een topoogst verwacht van excellente kwaliteit.

Veredelingsbedrijf Dümmen Orange verzorgt het grootste gedeelte van de bloemen. De fleurige arrangementen komen te staan pal naast de troon, bij de entree en langs de balustrade. De bloemkeuze en kleurstelling zijn in samenspraak met de Eerste Kamer, als organisator van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, gemaakt.

Na Prinsjesdag worden de ‘koninklijke’ bloemarrangementen bij diverse verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Den Haag aangeboden. Ton Verzijl verzorgt voor het zesde jaar op rij de bloemdecoratie in de Ridderzaal.

Foto’s: VidiPhoto

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties