Bloem en Blad Bloemen en planten Campagne om toerist te weren uit bollenveld krijgt vervolg

Campagne om toerist te weren uit bollenveld krijgt vervolg

0

De pilotcampagne ‘Enjoy the flowers, respect our pride’ is volgens organisatie Flower Science succesvol verlopen. Met name de inzet van ambassadeurs bleek effectief. Volgend jaar komt er een vervolg.

In verschillende bollenvelden waren in april banieren zichtbaar met de tekst ‘Enjoy the flowers, respect our pride’. Deze actie is opgezet na de hartekreet van kweker Simon Pennings tijdens een Flower Science Café eind februari. Hij sprak namens meer kwekers en was het zat dat de vele toeristen schade aanrichten in de velden.

Er is promotiemateriaal ontwikkeld om toeristen bij te brengen dat zij respect moeten hebben voor de bollenvelden. Het meest effectief bleek echter de inzet van veertig ambassadeurs te zijn. Zij zijn in een paar weekenden het gesprek met toeristen aangegaan. De organisatie wil dit team volgend jaar gaan uitbreiden.

De pilot wordt komend jaar verder uitgewerkt. Kwekers zullen betrokken worden bij de plannen om verdere behoeftes te peilen. Daarnaast zal er contact worden gezocht met de toeristische sector, die toeristen kan voorlichten.

Flowerscience heeft voor het project een financieringsvoorstel voorgelegd aan de Economic Board Duin- en Bollenstreek

Cindy van der Zwet
Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

Reageer op dit artikel

avatar